град Поморие, ул. Скобелев 6 - 0887 360 688
Доктор Гергина Милкова
Стоматологичен кабинет в град Поморие

Терапевтична дентална медицина

              Кариесите са разрушаване на твърдите зъбни тъкани под влияние на микроорганизми. Терапевтичната стоматология представлява лечение на кариеса и неговите усложнения: пулпит, гангрена, периодонтит. Благодарение на високоефективни методи и пречистени упойки, манипулациите са напълно безболезнени. За превенция е нужно посещение на кабинета на всеки 6 месеца. 

       Лечение на зъбен кариес

     Съществуват два вида лечение: конвенционално и естетично. В първия случай се използва амалгама - последно поколение, химически композит, гласйономерни цементи, а във втория фотополимери, керамични вставки, фотополимерни фасети - производство на водещи компании. 

       Ендодонтско лечение при възпалителни заболявания на зъбния нерв и периодонциума

     Ендодотското лечение, или т.н. кореново лечение се извършва при възпаление на зъбната пулпа (нерв) или при периодонтално възпаление (гранулом). Пулпитът е усложнение на кариеса, при което се възпалява зъбната пулпа (нерв). Лечението се изразява в отстраняването и запълването на канала с паста, която е съобразена с характера на самото възпаление. Периодонтитът (гранулом) е възпалителен процес, при който се ангажира и костта около зъба. Лечението е по-трудно, но със съвременните методи все по-успешно. Обичайно лечението завършва с лазерна стерилизация на канала за окончателно премахване на инфекцията. 

       Щифтово изграждане на силно разрушена зъбна коронка

     Това e метод за възстановяване на силно разрушени/ счупени зъби и корени с метален щифт. Върху щифта може да се постави коронка или мост като завършек на един спасен зъб!

       Лечение на повишена зъбна чувствителност с лазер

     Зъбната лазер терапия оказва много благоприятен ефект върху тъканите и спомага за по-бързото излекуване. Използва се при:

  • лечение на повишена зъбна чувствителност (хиперестезии)
  • стерилизация на коренови канали пародонтология

     Лазерното лечение има много предимства: запазва здравата структура на зъба, убива бактериите, намалява риска от инфекции, спомага по-бързото заздравяване, безболезнено е, не предизвиква дразнещи шумове и вибрации, безконтактно е (без допир) и изисква по-малко време прекарано на стоматологичния стол.