град Поморие, ул. Скобелев 6 - 0887 360 688
Доктор Гергина Милкова
Стоматологичен кабинет в град Поморие

Ортопедична дентална медицина

        Възстановяване на силно разрушени зъби с корони - бленд корони/метал и пластмаса/, металокерамика, цирконий

  • Възстановяване на липсващи зъби с мостови конструкции с - благородни и неблагородни метали, керамика
  • Снемаеми протези
  • Плакови протези - конвенционална пластмаса, хипоалергична пластмаса
  • Моделно-ляти протези - с по-ограничено прилигение, ставносвързани протези
  • Меки протези - Valplst и Bioplast -най- новият вид добре адаптиращи се протези

Корони

Мостове 

       Протези

     При силно разрушени зъби и такива, при които не може да се проведе класическо консервативно лечение, кабинетът предлага изработка на метални, металокерамични, изцяло керамични, циркониеви и др., коронки и мостове (напр. комбинация от метал и пластмаса). Този вид възстановявания позволяват на наличните зъбни структури под тях да се запазят максимално дълго време в агресивната орална среда. В случаи на малко или неподходящо разположени зъби, които да носят мостова конструкция, обикновено се прибягва към подвижно протезиране чрез частични снемаеми протези, но и те имат своите недостатъци. Успешно се прилагат модерно решение на проблема прилагайки системата за протезиране върху стъклени опори.

     Уникалното на тази система е, че пациенти, които все още имат собствени зъби, но не желаят да носят снемаеми протези или пък да сложат импланти в устата си, могат чрез този метод да изградят дълготрайна и устойчива неподвижна мостова конструкция - мост или протеза.

      Стъклените опори са произведени от специално закалено стъкло, което контактува безпроблемно с лигавицата на челюстта. Възможно е да бъде включена към протеза или мост, като най-важното й качество е, че замества липсващи собствени опорни зъби. Системата работи успешно в случаи на липсващи задни зъби. 

Цели плакови протези Частични плакови протези с куки Моделно-ляти протези Микро протези

 

 

 

 

 

 

        В кабинета се предлага и направата на „меки” протези, които са силиконови, високоестетични, нечупливи и нямат метални куки. Този вид протези се изработват по метод и материали на „Валпласт” и Биопласт – САЩ. Уникалното е, че този вид протези не променят цвета си с времето и са изключително тънки, което ги прави предпочитано средство за зъбно възстановяване от пациентите.